30 Ağustos 2011 Salı

İYİ BAYRAMLAR TÜRKİYE !...



HARBİCİ MİZAH OLARAK, BÜTÜN MİZAHÇI DOSTLARIMIZIN VE MİZAHSEVERLERİN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DUYGULARIMIZLA KUTLUYORUZ. HARBİCİ MİZAH OLARAK, HİÇ BİR ŞEKİLDE SUSMAYACAĞIMIZI, MİZAH ADINA TEPKİMİZİ HER ZAMAN EN NET ŞEKİLDE KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİMİZİ DEKLARE EDİYORUZ.

HARBİCİ MİZAH

harbicimizah@gmail.com

Facebook : http://www.facebook.com/harbicimizah


NOT : PROFİL RESMİ KARİKATÜRİST MUSTAFA YILDIZ AĞABEY'MİZİN BANA YOLLADIĞI İLETİDEB ALINMIŞTIR. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

EGE'DE BUGÜN VE İBRAHİM ORMANCIIII !...




Mustafa Yıldız Ağabey'imizin kaptanlığında Ege'de Bugün Gazetesinde yayımlanan MİZAH SALATASI 30.cu haftasına girdi. Mustafa Yıldız Ağabey'imin kaptanlığında yayımlanan MİZAH SALATASI'na bende yazılarımla katkıda bulunuyorum...

AŞKIN AYRANCIOĞLU ÇİZGİLERİYLE ARAMIZDA !...

Aşkın Kardeşimizin ,özyaşam öyküsünü de kendi kaleminden yayınlıyoruz. Sizleri Aşkın Kardeşimiz ile başbaşa bırakıyoruz.








KENDİ KALEMİNDEN AŞKIN AYRANCIOĞLU ;
1969 sonbaharında Sinop’un Boyabat ilçesinin Bağlıca köyünde doğdu. İlkokulu köyde, ortaokul ve liseyi Eskişehir’de parasız yatılı okulda tamamladı. 1991 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Resim Bölümü’nü bitirdi.
1987 yılından bu yana resim, karikatür, fotoğraf, grafik ve eleştiri alanlarında çalışmalarını sürdüren Ayrancıoğlu’nun 2000 yılında yayımlanmış “Yüzünden Düşen Bin Umut” adlı bir eleştiri kitabı ve 2005 yılında yayımlanmış “Sanat Yolu-1/Yatılı Okuldan Geçen Yol” adlı çocuk romanı da bulunuyor.
İlk kişisel resim sergisini 1990 yılında; “büyük kentlerden ayrılmayan sanatçıları protesto etmek için” Bağlıca köyünde açan ve serginin açılışını bir köylü çocuğuna yaptıran sanatçı resim, karikatür ve fotoğraf alanlarında Sinop, Samsun, Çorum, Ordu ve İstanbul’da pek çok kişisel ve karma sergi açtı.
Karikatüre 1987 Abdi İpekçi karikatür yarışmasına katılarak başlayan ve bu güne kadar katıldığı karikatür yarışmalarından 24’ü uluslar arası yaklaşık 70 ödül kazanan Ayrancıoğlu’nun karikatürleri yurtiçi ve yurtdışında kişisel ve karma sergilerde, albümlerde, gazete ve dergilerde yer aldı. Ayrıca Yugoslavya, Kıbrıs, Türkiye, Romanya, ABD, Japonya ve İtalya’da karikatür müzelerinde de eserleri bulunmaktadır.
Aşkın Ayrancıoğlu en son 2011 Mayıs’ında 41 ülkeden 450 sanatçının yer aldığı Uluslar arası İzmir Sanat Bienali’ne resimleriyle “konuk sanatçı” olarak katılmıştır. 18 yıllık eğitimci olan sanatçı halen yatılı bir okulda “görsel sanatlar” öğretmeni olarak emek vermekte ve geleceğin karikatürist ve ressamlarını yetiştirmektedir. Evlidir, Dağlar Umut adında bir oğlu, Didar Aşkın adında bir kızı vardır.

Son dönemde kazandığı ödüllerden bazıları:

2007- “Küresel Isınma” konulu Uluslararası Guangxi City College Karikatür Yarışması- “Altın Madalya” – ÇİN
2007- Uluslar arası Olimpik Karikatür Yarışması “Birincilik Ödülü”- ÇİN
2007- Uluslar arası Pernambuco (FIQH) Uluslar arası Karikatür Yarışması “Onur Mansiyonu”- BREZİLYA
2008- Çorum Gazeteciler Cemiyeti, “Yanacak mıyız, Donacak mıyız?” konulu 2. Uluslararası Karikatür Yarışması “Birincilik Ödülü”- TÜRKİYE
2008- Cartoonet Uluslar arası “Sokak Çocukları” konulu Karikatür Yarışması “Onur Ödülü”- İRAN
2008- İBB Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü, “Eski Eserler/Müzeler” konulu ulusal karikatür yarışması “Birincilik Ödülü”
2008- İrancartoon uluslar arası “Gazze” konulu karikatür yarışması “Onur Ödülü”-İRAN
2008- Kültür Bakanlığı, 1. Ulusal Esere ve Emeğe Saygı karikatür yarışması “İkincilik Ödülü”
2010- 19. Uluslar arası Daejeon karikatür yarışması “En İyi Karikatür Ödülü”- GÜNEY KORE
2010- 30. Uluslararası Nasreddin Hoca karikatür yarışması, “Çankaya Belediyesi özel Ödülü”- TÜRKİYE
2010- Çorum Gazeteciler Cemiyeti, “Basın Halkın Gözü Kulağı ve Sesidir” konulu 3. ulusal karikatür yarışması “Birincilik Ödülü”
2010- Xinmin “Aishu Cup” Expo 2010 uluslar arası karikatür yarışması “Mükemmellik Ödülü”- ÇİN
2011- “Dünya Hali” konulu 16. ulusal Nehar Tüblek karikatür yarışması “Mansiyon”
2011- Antalya Belediyesi “Turizm” konulu ulusal karikatür yarışması “Birincilik Ödülü”

28 Ağustos 2011 Pazar

RIDVAN TÜRKOĞLU KARDEŞİMİZ ARAMIZDA!...








Sevgili Rıdvan'a çizgilerini sizlerle paylaşmamıza izin verdiği için çok teşekkür ediyoruz.

HALİL ESER HARBİCİ MİZAH'TA !...






Karikatürist Halil Eser Kardeşimiz kendini '' http://halileser.blogspot.com/ '' sitesinde ''Neyse 1968 Batman doğumluyum. Hayatımın ilk 18 yılı orada geçti. Aslen Erzurumluyum...Her Anadolu çocuğu gibi ben de İstanbulda gurbetteyim. Bir gün mutlaka atalarımın topraklarına gideceğim. At koşturup cenk edeceğim Ural - Altay dağlarında '' diye tanıtmış. Harbici Mizah'ta Halil Eser Kardeşimizi de görmekten çok büyük onu duyuyor, kendisine çizgilerini sizlerle paylaşma olanağı verdiği için çok teşekkür ediyoruz.

Not : İkinci karikatürde imzası olan İbrahim Tapa üstadımıza da çok teşekkür ediyoruz.

16 Ağustos 2011 Salı

ÇOK ÖZEL BİR RESİM HARBİCİ MİZAH'TA !...


İrfan Sayar, ağabeymiz Facebook'ta arama yaparken sizinle paylaştığımız resmi bulmuş.İrfan Ağabey, Rüstem Batum'un programına katılmış. Ve diğer konuklarından birisi Türk Mizah'ının en güçlü isimlerinden Rıfat Ilgaz Ağabey. - Rıfat Ilgaz'ın şair yanını da es geçmeyelim-. Ve Şahika Tekand... Bize de bu resmi sizinlepaylaşmak düştü. İrfan Sayar'a bu resmi paylaşmamıza olanak sağladığı için çok teşekkür ediyoruz.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

ERDİNÇ UTKU '' YÜKSEK YERİLİM HATTI '' İLE ARAMIZDA !...




Erdinç Utku benim gibi duvar yazıları yazan bir mizahçı kardeşim. Kendisi Belçika'nın başkenti Brüksel'de yaşıyor. Aynı zamanda Cumhuriyet'te 2 haftada bir birbirinden güzel Pazar yazıları yazıyor.Aynı kulvarda olduğumuz halde, birbirimizi asla rakip olarak görmedik. Aksine hep dost olduk. Ben Erdinç Kardeşim'in dostluğundan hep onur duydum. İkimizin yüreğinde de yitirdğimiz Deniz Som'un acısı var. Çünkü Deniz abi bizim yazılarımızı yayınlardı. Ruhu şad olsun...Erdinç Kardeşim'e yazılarını sizlerle paylaşmama izin verdiği için çok teşekkür ediyorum...

YÜKSEK YERİLİM HATTI
• Ramazanda fiyatlar fırladı: Kazık yedim, orucum bozulur mu hoca efendi?
• Panpiş BASIN Hilal Cebeci’nin BASENini tartışmakla kalmadı, şimdi de köşe yazarı yaptı: Yaşas...ın BASEN ÖZGÜRLÜĞÜ!
• Terör zirveleri arttıkça, terör zirveye tırmanıyor!
• Bir Türkiye Masalı: “KUL” kedisi
Başrol: vatandaş “SİNDİRİL”la...
• Kelimeler yetersiz kalıyor, artık RAKAMLAR konuşuyor hayatımızda!
***
• AKP çözümü buldu. Düşük kur politikası: her derde DEVAlüasyon!
• Bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarın bazı semtlere Hilal Cebeci verilemeyecektir!
• Eskiden gazeteler "ÖZEL HABER" verirdi. Şimdi "ÖZEL HAYAT HABERİ" veriyorlar!

ERDİNÇ UTKU

YÜKSEL CAN AĞABEYİMİZ'DEN KARİKATÜRLER !....





Yüksel Can Ağabeyimizde çok teşekkür ediyoruz.

14 Ağustos 2011 Pazar

EMRAH AVCI KARİKATÜRLERİNE BUYRUN !...




Sevgili Emrah'a bu güzel karikatürler için çok teşekkür ediyoruz.

MERYEM ÇİMEN KARDEŞİMİZ HARBİCİ MİZAH'TA !...




Meryem Kardeşimize mizah uğraşısında başarılar diliyoruz. Mizahımıza değen kadın elinin artması bizi mutlu eder.

LÜTFÜ ÇAKIN AĞABEY'İMİZ HARBİCİ MİZAH'TA !...





Lütfü Ağabey'imize çok teşekkür ediyoruz. Onun resimlerina bakarken bir başka ağabeyimiz Mustafa Yıldız ile birlikte resmini gördük...Onu da koyduk.

HİNDİSTAN'DAN HARBİCİ MİZAH'A SELAM VAR !...





Hint'li karikatürist arkadaşımız Cartoonist Bhuvanan'a bu çizgisini bizimle paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz...

İ.SERDAR SAYAR USTAMIZDAN BİR KARİKATÜR !...



Aynı zamanda Veteriner Hekim'de olan İ. Serdar Sayar ağabeyimize sizinle bu çizgisini paylaşmamıza izin verdiği için çok teşekkür ediyoruz.

ALPAY OCAK'TAN BİR KARİKATÜR !...




Sevgili Alpay'a bu güzel karikatürü sizlerle paylaşmamıza olanak tanıdıdğı için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca eşi Işın Kardeşimize de buradan selamlarımızı iletiyoruz. Alpay ve Işın'ın kızları Duru Ocak'a da sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyoruz....

ANIL GÜRAK HARBİCİ MİZAH'TA !....




Gırgır Dergisi'nin en yakışıklı çizeri Anıl Gürak Kardeşimize bu çok beğendiğim karikatürünü yayınlamamıza izin verdiği için teşekkür ediyorum.

12 Ağustos 2011 Cuma

YAŞAR KEMAL TURAN HARBİCİ MİZAH'TA !...





Çizer kardeşimiz, mizah emekçisi ve yakışıklı kardeşimiz Yaşar Kemal Turan'ın harika çizgilerine HARBİCİ MİZAH'ta yer vermekten onur duyuyoruz. Ve devamını bekliyoruz. Kendisi, kanımızca mizahta hakettiği yeri elde edemeyen kardeşlerimizden birisidir.Her zaman başarılar diliyoruz.

11 Ağustos 2011 Perşembe

BÜTÜN MİZAHÇILARA MANİFESTOMDUR !....


Son zamanlarda, mizah adına yaşanan olumsuzluklar beni bir hayli üzmüştür. Bu ülkede en kolay kapatılan, dergiler ve köşelerin nedense hemen hepsi MİZAH ile iltintilidir. Şu anda bunları listeleyip, tekrar moral bozukluğu yaşatmak istemiyorum. Bu çoğu mizahçı arkadaşımda, bıkkınlık ve mizahı bırakma şeklinde tezahür etmiştir zaten.

Ama bunda biz mizahçıların da vebali vardır. İstanbul'da sırça köşklerde oturan mizah elitlerini saymıyorum. Ama kimi mizahçılar kendilerine en ufak eleştiri yönelten mizahçı arkadaşlarına, en ağır hakaretleri yapmaktan çekinmemiştir. Bu yılın Martında, geçmişte benim esprilerimi çizen ve yıllardır tanıştığımız bir dost sandığım arkadaşa bir eleştiri yöneltmiştim. '' Sen geçmişte en ağır eleştiri yönelttiğin camianın yayın organında nasıl yer alabildin ? ''. Arkadaş, bana ağza alınmayacak hakaretler yağdırmayı marifet saymıştır. Hakaret ve küfür ancak aciz insanların silahıdır.

Efendim neymiş ? Ben şimdiye değin çıkan sağcı,solcu bütün mizah dergilerinde yazmışım. Burada Sadık Pala arkadaşımdan geçmişte duyduğum bir sözü nakletmek isterim. '' Leman'da bize yer verdiler de biz mi yazıp, çizmedik ''. Ben tekrar ediyorum. Ben yazılarımı yayınlayabileceklerse, her yerde yazarım. Ama ben geçmişte en ağır eleştirileri sarfettiğim yerlerde yazıp çizmem. Dün AK dediğim konulara, bugün KARA demem.

Bana çıkar adına hakaret eden, yıllardık dostluğumuzu bir paçavra gibi yere arkadaş, ben sizin gibi mizah adına hiç kazanamadım. Bilakis sizin gibi mizahçıların her zaman velinimeti oldum.Sizin içinizde aldığınız her dergiyi aldım. Ama siz bunu görmeyip, küçük çıkarlar için beni - deyim yerindeyse - satmanız önemli değil. Siz kendi doğrularınızı, düşüncelerinizi, duruşunuzu sattınız zaten. Beni satmışsınız çok mu ?

Ama, asla ve asla bu kişiler, mizaha her koşulda sahip çıkan ve mizahın neferi arkadaşları temsil etmiyor. Onları sevgiyle kucaklıyorum.Ve onlara diyorum ki, mizaha küsmeyin. Hiç bir yerde yazamıyorsanız, çizamiyorsanız HARBİCİ MİZAH'ta yazıp çizin...Sevgilerimle !...

İBRAHİM ORMANCI

9 Ağustos 2011 Salı

KAMBÜS YAYIN HAYATINA ARA VERDİ !...




Mizahımızın yılmaz savaşçısı kardeşimiz Mehmet Selçuk, Pamukkale Seyahat ile işbirliği yapıp mizah dergisi KAMBÜS'ü çıkarmıştı. Bu dergi 6 sayı sürdü. Ne yazık ki Pamukkale Seyahat - yaklaşan olası küresel kriz nedeniyle - bir takım tasarruf tedbirleri almış. Ve bu tasarruf tedbirleri arasında KAMBÜS yayın hayatına ara vermiş. Bir mizahçı olarak hiç bir mizah dergisi için yayın hayatına son verdi diyemem. HARBİCİ MİZAH'ta bundan önce en son yayınlanan blog 28 Haziran 2010 tarhini taşıyor. Tam 42 gündür bu bloga bir şey konulmamış. Çünkü neden biliyor musunuz ? Moraller bozuk. Çünkü yangında ilk ateşe kurban verilecek uğraş mizah anlıyor musunuz ? Çok değil 90'lı yıllarda, bir sürü mizah dergisi vardı. Bugün bir Leman ve Penguen var. Oraları da kimin parsellediği malumunuz. Biz taşralı mizahçılar olarak ne yazık ki serseri mayın gibiyiz, sahipsiziz. Her birimizin mizah adına yaşadığı olumsuzlukları yazmak ciltler dolusu olabilir. Bu kaçıncı hayal kırıklığımız ? İstanbul'da yaşayan kimi şanslı mizahçı kardeşlerimiz, mankenlerle filan gezip, magazin basınına konu olurken, biz hiç maddi çıkar beklemeksizin yazabilecek ve çizebilecek yer bile bulmakta zorluk çekiyoruz.Kusura bakmayın, kendimi tutamıyorum. Moralimiz çok bozuk. Gözyaşları da çiçek açar diyor şarkı. Açar mı acaba ?