8 Eylül 2012 Cumartesi

SERDAR GİLKAL HER ZAMAN YÜREĞİMİZDE !...




Bursa Yeni Dönem Gazetesi Yazarı Sevgili Binay Kazan.




 
 
Sevgili Kardeşimiz Serdar Gilkal...
 
***
 
Arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz Serdar Gilkal'i yitirmenin acısını bir yaşam boyu unutmayacağız, unutturmayacağız. Serdar Gilkal 'in ardından Sevgili BİNAY KAZAN'ın Bursa Yeni Dönem Gazetesi'nde kaleme aldığı satırları size aynen aktarmak istiyoruz. Sevgili Binay Kazan'a bu yazıyı sizlerle paylaşmamıza izin verdiği için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.
 
 
 
''

NE YAPTIN BE SERDAR?
Profesyonel gazeteciliğe 1983 yılında Setbaşı Ünlü Cadde’de bulunan Bursa Hakimiyet Gazetesi Spor Servisi’nde başlamıştım.
Gazetede o zamanlar; adlarını hala saygı ve rahmetle andığım Yılmaz Akkılıç ve Kemal Sulaoğlu tarafından Bursa Ansiklopedisi hazırlanıyordu. Zaten küçücük olan Spor Servisi içinde konuşlanan ansiklopedi ekibinin arasında; Serdar Gilkal ve Yılmaz Aslantürk gibi üniversite öğrencileri de bulunuyordu.
Aynı odada aynı havayı soluduğumuz bu genç insanlar, daha sonra karikatürist olarak sanat camiasının içine girdiler. Serdar Gilkal üniversiteyi bitirdikten sonra da, Bursa’da çeşitli medya kuruluşlarında görev aldı. Yazarlık ve çizerlik yaptı. Espri dolu yaşamına sıkı dostluklar da sığdırdı.
Eski bir arkadaşım olarak facebook portföyümde de yer alıyordu kendisi… Zaman-zaman Bursaspor ve Bursa’nın eski fotoğrafları konularında haberleşiyorduk onunla…
Cuma günü kötü bir haber aldık sevgili arkadaşımdan…
Herkeste “Ne yaptın be Serdar” dedirtecek bir çılgınlık yapan Serdar, kendini oturduğu binanın 6.katından atarak yaşamına son vermişti.
Bu kentin yetiştirdiği aydın- entellektüel insanlardan biri olan Serdar Gilkal, ne yazık ki bu ülkenin omuzlarına yüklediği ekonomik-sosyal-kültürel yüzlerce sorunun ağırlığını taşıyamamış olacak ki; ölümü seçti.
Çok üzgünüm.
Yattığı yer cenneti olsun.
Toprağı ışıklarla dolsun.
Güle-güle Serdar…
Seni ve karikatürlerini çok özleyeceğiz.

BİNAY KAZAN
 
 http://www.yenidonemgazetesi.com/kose-yazisi/4176/besas-in-hedefleri-ve-yeni--ekmek-yonetmeligi.html