Kendi Kaleminden Sadık Öztürk :
'' Gözümü anadolu topraklarında açtıktan bu güne (ilk üç yıl hariç)hep çalışıp gelecek kuşakları aydınlatıp düşündürecek işler yaparak ,dünyada yaşadım diyebilmenin borcunu ödemeye çalışıyorum. İlkokul 3.cü sınıfta başlayan Resim tutkum'' iyi bir Jimnastik'çi olmama karşın'' , egemen oldu. Üniversite yıllarımda bu belanın içine birde Tiyatroculuk girmez mi! üstelik ekonomik koşullarıyla boğuşmak bir yana, sömürüyle savaşmak bir yana ,Öğrencilik,Tiyatroculuk ve başlayan Eğitimcilik.... Yıllar 1980 leri devirirken koşu hızı birazdaha yoğunlaştı. Tiyatro oyunculuğunada eyvallah arkadaş deyip Boya işine birde Kil, gibi möalzemeler karışınca ortaya farklı bir yemek çıkmaya başladı. Derken Kaset kapağı illüstrasyon çalışmaları,Kitap resimlemeleri, Kartpostal çalışmaları.... Zaman o kadar hızla ilerliyordu ki! ''EN BÜYÜK ŞİKAYETİM VE SİTEMİM BU OLSA GEREK'' bana sormadan,konuşmadan,koklaşmadan kendine buyruk hareket edip bir günü 24 Saat yaparak benimle gırgır geçip eğleniyordu.Olsun zaman bizi kovalayacağına biz zamanı kovalayalım deyip Yılları gün yerine koyduk ,gerçekten de artık dolu dolu zaman vardı,yapılacak işlere yetmeye başladı. Öğrendik ki!kim hızlı davranırsa o kazanıyor bizde öyle yapmaya çalıştık ve zamanı durdurduk. İzmir Sanatçılar için Türkiye de en iyi ortam, en görkemli Antik kentlere en kısa sürede ulaşabiliyorsun. Birbuçuk saatte ZEUS'a merhaba deyip ,üç Saat sonra Afrodisias'a gidip Tanrıça Afroditle söyleşebiliyorsun.Hele MERYEM ANA'mız? şuracıkta ,günahlarını bir tır dolusu biriktirip yanına gidiyorsun yılların birikimini bir saniyede AFFEDİYOR ! Meryem Ana'mızın kudreti işte bu kadar önemli.
Kent merkezindeki SMİRNA,AGORA Antik yerleşkelerin yanısıra sanatsal aktivitelerle günlerimiz dolu dolu geçmeye çalışıyor. Yüz metre karelik SU SANAT EVİ'mde Resim ,Heykel, Baskı Teknikleri,Karikatür gibi çalışmalarıma devam ediyorum . Her yıl Haziran'ın üçüncü haftasında Onurlu, kararlı ve düşüncelerinden taviz vermeden yaşamını sürdüren PİR SULTAN ABDAL ile söyleşip ndertleşmek için BANAZ'da Pir SULTAN'la buluşuruz. Bir yıllık PİR SULTAN gıdası ile epeyce yol kat ederek bir yıl sonrasının hazırlığına başlarız. ''
BANA HER ZAMAN ÜRETMEMİ ÖĞÜTLEYEN SADIK ÖZTÜRK AĞABEYİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder