8 Ağustos 2012 Çarşamba

HARBİCİ MİZAH'IN BAYAN YANI FERİYE ÇEKİÇOĞLU ARAMIZDA !...























Kendi kaleminden özgeçmişi ;


'' 1988 yılının ilkbaharında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlkokulu köyde okudu.
Karikatürist Aşkın Ayrancıoğlu’ndan resim ve karikatür dersleri aldı. Bu süre içinde il ve ilçedeki resim yarışmalarında birçok ödüller kazandı. Ayrıca Tebeşir mizah dergisinin düzenlediği “Eğitim” Konulu Ulusal Karikatür Yarışması’nda “Başarı Ödülü”, Sinop Dr Rıza Nur Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği ulusal karikatür yarışmasında “Türkiye İkinciliği” kazandı. Karikatürleri İnat, Tebeşir gibi mizah dergilerinde yayımlandı. Karikatür çalışmalarını Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde okurken de sürdüren Feriye Çekiçoğlu Sinop Belediyesi’nin Türkiye çapında düzenlediği “Rasgele” Konulu Karikatür Yarışması’nda “Özendirme Ödülü”, Sinop Dr Rıza Nur Halk Kütüphanesi’nin 2008 yılında düzenlediği “Uygarlığın Temeli Kitap” Konulu Ulusal Karikatür Yarışması’nda “Türkiye Birinciliği” kazandı.
19 Mayıs Üniversitesi Karikatür Kulübü’nün üniversite öğrencileri arasında düzenlediği “Üniversitede Engelli Olmak” konulu karikatür yarışmasında “Mansiyon” ve “Jüri Özel Ödülü” kazanan Feriye Çekiçoğlu halen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Resim Bölümü son sınıfında okumakta, resim ve karikatür çalışmalarını sürdürmektedir...''
                                                                                          

İbrahim Ormancı Notu : Ben 1987'de memuriyete başlamışım. Feriye 1988'de doğmuş. Ama o denli yüreği güzel bir kardeşimiz ki ; kendisinden çalışma istediğimde kendi çalışmalarından seçerek - Ve kendi Öz Geçmişini yazma güzelliğinde bulunarak- bunu yerine getirdi.

Yüreği güzel,kendi güzel kardeşimiz Feriye Çekiçoğlu'na çok teşekkür ediyorum !...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder